Cardano nieuws

Meer dan 115.000 transacties per dag

Het internetplatform van de volgende generatie Cardano vormt een zware concurrentie voor Ethereum met zijn slimme contractfunctionaliteit, en trekt spannende DeFi-projecten en -applicaties naar zijn blockchain. Derde grootste cryptocurrency ADA is 45% goedkoper dan ETH op basis van gebruikersfundamentals.

Grayscale, een leider in het beheer van cryptocurrency-activa, heeft onlangs een rapport over Cardano gepubliceerd. Het vermogensbeheerbedrijf heeft het Web 3.0 crypto-netwerk geëvalueerd. Het Cardano-netwerk verwerkt momenteel meer dan 115.000 transacties per dag, een stijging van meer dan 13 keer sinds begin 2021. De vroege ecosysteemprojecten op Cardano hebben verschillende toepassingen naar de blockchain getrokken.

Een kenmerk van Cardano dat het onderscheidt van topconcurrenten zoals Ethereum, is dat het netwerk gebruikers in staat stelt meerdere soorten activa binnen dezelfde transactie te verzenden. Deze functie zal naar verwachting meer gedecentraliseerde applicatieprojecten naar het netwerk trekken.

Ondanks de prijsstijging is het aantal transacties van de altcoin toegenomen.De vermogensbeheerder waardeerde de altcoin in termen van actieve gebruikers per maand en onthulde dat Cardano momenteel bijna 45% goedkoper is dan Ethereum.

Hoewel de uitrol van gedecentraliseerde applicaties (dApps) op het Cardano- mainnet nog in de kinderschoenen staat, is er een ecosysteem van projecten die hun slimme contractmogelijkheden testen op de blockchain van de Ethereum-killer.

Bovendien overschrijdt Cardano’s maandelijkse actieve portefeuille-adrestelling Ethereum, wat het verhaal voedt dat ADA klaar is om de grootste altcoin over te nemen op basis van marktkapitalisatie.

Grayscale-analisten verwachten dat ADA op de lange termijn een hogere volatiliteit zal vertonen dan Bitcoin en de meeste andere altcoins.

Voorstanders zijn van mening dat de opkomst van use-cases en projecten op het Cardano- netwerk waarschijnlijk het netwerkgebruik zal doen toenemen en waarderotatie naar ADA zal ondersteunen.

FXStreet- analisten hebben de ADA- prijstrend geëvalueerd en verwachten dat de altcoin boven $ 2,64 zal stijgen. Analisten verwachten een overgang in de prijsontwikkeling van ADA op 5 oktober.